Že četrtič zapored izbiramo naj digitalne naprave – Naj Digi 2023

10. januar 2023 – V izboru za Naj Digi, ki poteka že četrto leto zapored na Siol.net, ima v prvem delu izbora nekaj novosti. Kategorije digitalnih naprav ostajajo enake tudi to leto, spreminjajo pa se nominacije. Tokrat predloge za naj digitalne naprave niso predlagali bralci, ampak proizvajalci.

Začetek leta je že tradicionalno čas, ko pogledamo v preteklo leto – tudi z izborom Naj Digi, v katerem bralci Siol.net in ocenjevalci iz vrst treh največjih slovenskih mobilnih operaterjev ter uredništva rubrike Digisvet na Siol.net poiščejo tiste digitalne naprave in trgovine zanje ter za njihove dodatke, ki so jih najbolj prepričali.

Tudi to leto bo izbor Naj Digi potekal v dveh delih, vendar pa je nekoliko spremenjen postopek za nominacije naprav. Tokrat so bili proizvajalci tisti, ki so dobili priložnost, da nominirajo enega ali dva svoja izdelka v vsaki kategoriji. Ocenjevanje tako pridobljenih nominirancev pa bo še vedno potekalo v dveh krogih. V januarju bodo bralci Siol.net najprej glasovali za svoje priljubljene kandidate, število prejetih glasov pa bo določilo, kateri izmed nominirancev se bo februarja pomeril v odločilnem krogu.

V tem zaključnem krogu bodo za naprave 80 odstotkov točk prispevali glasovi bralcev, preostalih 20 odstotkov točk pa glasovi ocenjevalne komisije, v kateri so po en predstavnik treh največjih slovenskih mobilnih operaterjev (Telekom Slovenije, A1 Slovenija, Telemach) in uredništva rubrike Digisvet medija Siol.net.

Kategorije ostajajo enake:

  • pametni telefon: najboljši nakup, najzmogljivejši telefon in najboljša kamera,
  • najboljše slušalke,
  • najboljša pametna ura,
  • najboljša trgovina z mobilnimi dodatki.

Prvi del izbora, predizbor, se začenja že danes, 10. januarja 2023. Svoje predloge lahko bralci oddajo tukaj. V preteklem letu je v vseh kategorijah dominirala blagovna znamka Samsung. Katere blagovne znamke oziroma digitalne naprave bodo letos dobile največ glasov, pa bo znano v marcu, ko bodo predstavniki zmagovalnih naprav zopet prejeli “Naj Digi” značke za svoje zmagovalne naprave.

Za več informacij smo na voljo na: pr@tsmedia.si.