Zavod Varna pot in družba TSmedia prek digitalnih zaslonov opozarjata na pomen prometne varnosti

Danes se je v Ljubljani začela preventivna akcija Podari življenje. Vozi varno., ki udeležence v prometu spodbuja k odgovornejšemu vedenju in spoštovanju cestno-prometnih predpisov. Zavod Varna pot in družba TSmedia želita s sporočili akcije, ki poteka na digitalnih zaslonih na najbolj prometnih lokacijah v prestolnici, širiti zavedanje o pomenu prometne varnosti.

Pred nami so dnevi prazničnega vzdušja, praznovanj in zimskih radosti, a hkrati so to dnevi, ko moramo biti na cesti še posebej pazljivi. Zavod Varna pot in družba TSmedia zato začenjata družbeno odgovorno akcijo Podari življenje. Vozi varno., ki udeležence v prometu prek sporočil na digitalnih zaslonih na najbolj prometnih lokacijah v Ljubljani opominja, da so ravno oni tisti, ki lahko bistveno prispevajo k večji varnosti v prometu.

Otežene vozne razmere zaradi poledice, padavin, slabše vidljivost, pa tudi neprilagojena hitrost in alkohol so ob koncu leta med ključnimi vzroki prometnih nesreč, zato je izrednega pomena, da skušamo njihovo število zmanjšati. Preventivna akcija Podari življenje. Vozi varno. bo novembra in decembra pozivala voznike, naj prilagodijo hitrost razmeram na cesti, za volan vedno sedejo trezni in z odgovornim vedenjem na cesti poskrbijo za večjo varnost v prometu. V nadaljevanju pa bo udeležence v prometu pozivala tudi k spoštovanju drugih določil cestno-prometnih predpisov in k doslednemu upoštevanju ukrepov za večjo prometno varnost.

Robert Štaba, predsednik Zavoda Varna pot, je ob začetku akcije povedal: “Posledice prometnih nesreč so nesprejemljive, zato želimo s preventivnimi programi in akcijami družbo spodbuditi k boljšemu ravnanju in večji odgovornosti v prometu. Želimo si, da bi širše družbeno okolje zaznalo, da to ni problem posameznika, temveč celotne družbe in da je izboljšanje prometne varnosti odvisno od nas vseh. V sodelovanju z družbeno odgovornimi podjetji in drugimi vladnimi in nevladnimi organizacijami smo na pravi poti do uresničitve naše skupne vizije nič. Z družbo TSmedia želimo javnost v predprazničnem času s pozitivnim sporočilom pozvati k razmisleku o neprecenljivem darilu – življenju.”

“V družbi TSmedia posebno pozornost posvečamo družbeni odgovornosti, ki je tesno vpeta v naše poslanstvo, in posebnim akcijam, s katerimi lahko najširši javnosti zagotovimo boljšo informiranost in boljšo varnost. Pri tem imajo pomembno vlogo tudi naši digitalni zasloni, ki so postavljeni na najbolj prometnih lokacijah v Ljubljani in prek katerih lahko širimo zavedanje o pomenu prometne varnosti. Veseli nas, da se je našemu povabilu odzval tudi Zavod Varna pot in iskreno si želimo, da bomo lahko s preventivno akcijo Podari življenje. Vozi varno. zagotovili več varnosti na ljubljanskih ulicah” pa je povedal Tomaž Pernovšek, direktor družbe TSmedia.