Izbrali smo naj planinsko in naj visokogorsko kočo 2018

Četrta sezona akcije Naj planinska koča se je uspešno zaključila. Glasovanje je med ljubitelji planinarjenja in pohodništva znova doživelo pozitiven odziv, saj so tudi letos svojim najljubšim planinskim kočam namenili veliko število glasov.

Novost letošnjega glasovanja za Naj planinsko kočo, ki smo ga na Siol.net že četrto leto zapored izvedli v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije, je bila nova kategorija, izbor naj visokogorske koče. Letos sta tako laskavi naslov, za katerega se je letos potegovalo rekordnih 158 koč, osvojili kar dve koči. V kategoriji planinskih koč, kjer so glasovalci lahko izbirali med 129 kočami, je plaketo naj planinska koča 2018 dobil Valvasorjev dom pod Stolom. V kategoriji visokogorskih koč, kjer je sodelovalo 29 koč, ki so težje dostopne in imajo zahtevnejše razmere za delo, pa so bralci Siol.net največ glasov namenili Koči na Klemenči jami pod Ojstrico.

Akcija Naj planinska koča 2018 je trajala od 18. junija do 11. septembra 2018. Sklop Naj planinska koča je letos zabeležil 786 tisoč ogledov strani, obiskalo ga je 564 tisoč obiskovalcev, ki so oddali več kot 45 tisoč glasov.

Zanimanje za projekt vsako leto narašča tudi med oglaševalci. Letos so svojo ponudbo v sklopu Naj planinska koča izpostavili Dacia, Pivovarna Laško, Artros, Adidas, Trans Julius, Craft in drugi.