Začela se je 6. Naj planinska koča

Na Siol.net se je pričela že šesta sezona akcije Naj planinska koča, ki jo organiziramo v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije. Bralci bodo tudi letos izbirali naj planinsko kočo in naj visokogorsko kočo. V izboru sodeluje 156 koč, od tega 28 visokogorskih planinskih postojank in 128 planinskih koč.

Vsako leto projekt Naj planinska koča pritegne številne spletne uporabnike. Samo v lanskem letu smo v sklopu projekta na Siol.net zabeležili 27 odstotno porast števila ogledov strani in kar 32 odstotno porast števila uporabnikov. Jih želite doseči tudi vi? Pišite nam na oglasevanje@tsmedia.si in se pridružite projektu Naj planinska koča.

Kdo so uporabniki?

Projekt je namenjen vsem ljubiteljem pohodništva, planinarjenja, rekreacije in vsem, ki skrbijo za zdrav duh v zdravem telesu. Pozabili nismo niti na družine z majhnimi otroci, za katere smo pripravili zbirko opisov družinam prijaznih koč. Mladi starši lahko tako pobrskajo med idejami za družinske izlete v hribe ter si preberejo vse koristne informacije o posamezni lokaciji, ki je primerna za obisk z mlajšimi otroci.

Trajneje projekta

Prvi krog glasovanja poteka od 1. junija do 27. julija 2020. V drugi krog glasovanja, ki bo potekal med 28. julijem 2020 in 3. septembrom 2020, bo uvrščenih 10 finalistk iz prvega kroga, ki bodo prejele največ glasov, 5 koč iz kategorije naj planinska koča in 5 koč iz kategorije naj visokogorska planinska koča. Zmagali bosta koči, ki bosta v svoji kategoriji dobili največ glasov bralcev in ki bosta po mnenju strokovne komisije izpolnjevali vse ustrezne kriterije.

Letošnja novost

Letošnja novost je planinski priročnik z naslovom Rad imam gore. Za bralce smo pripravili vodnik s praktičnimi nasveti in napotki, ki si ga bodo lahko brezplačno prenesli na svoje pametne naprave. Priporočnik, ki ima tako izobraževalno, kot tudi uporabno noto, je primeren tudi za otroke. Na uporabniku prijazen način predstavi zanimiva planinska dejstva, pomaga pri pripravah na izlet v gore z 10 praktičnimi napotki, predstavi planinski bonton in planinsko abecedo.