Za boljše in lažje iskanje smo prenovili zemljevid najdi.si

Prenovljen zemljevid najdi.si je poleg sodobnejše in prijaznejše vizualne podobe nadgrajen tudi z novimi podatki. Poudarek je na brskanju in raziskovanju točk interesa (krajev, znamenitosti, hribov …), ki so obogatene s slikami, opisi in koristnimi informacijami, kje prespati, kaj v kraju početi in kje se okrepčati. Izhodišče in glavni namen prenovljenega zemljevida najdi.si je glede na lokacijo posameznika v njegovi okolici poiskati gostilno, mehanika, trgovino, lekarno ali zanimive kraje in ideje za izlete po Sloveniji.

Uporabnik se po zemljevidu lahko poljubno premika in samostojno nastavlja izhodiščno točko, ki mu glede na to na novo opredeljuje iskane informacije v njegovi bližini (»near by«). Iskane točke interesa so obogatene s slikami, opisi in koristnimi informacijami, kje prespati, kaj v kraju početi in kje se krepčati. Izhodišče in glavni namen prenovljenega zemljevida najdi.si je glede na lokacijo posameznika v njegovi okolici poiskati gostilno, mehanika, trgovino, frizerja, lekarno ali zanimive kraje in ideje za izlete po Sloveniji. Vsi podatki se ažurirajo večkrat letno. Zemljevid najdi.si poleg klasičnega prikaza omogoča tudi satelitski posnetek.

Kako najhitreje ali najbližje od točke A do točke B

Ena od osrednjih funkcij zemljevida je tudi izračun poti med posameznimi točkami na zemljevidu. Izbirate lahko med različnimi načini potovanja in preverite, katera je najhitrejša in katera najkrajša pot z avtomobilom, izračunate pa lahko tudi potne stroške za izbrano pot. Če pa pohajkujete peš, izberite pešpot, ki vas bo najhitreje pripeljala do cilja.
Pretočnost prometa in vpogled v stanje na cestah prek spletnih kamer

Na zemljevidu najdi.si so na grafično jasen način prikazani najažurnejši podatki o stanju prometa in predstavitev pretočnosti prometa na avtocestah, hitrih in regionalnih cestah po Sloveniji. Uporabniku so na voljo aktualni, v realnem času prikazani potovalni časi na najbolj frekventnih relacijah med kraji in na mejnih prehodih. Na voljo je tudi dejanski vpogled v stanje na cestah, in sicer prek kar 300 spletnih kamer po Sloveniji. Prek spletnih kamer je mogoče preveriti aktualni posnetek lokacije, prek videopredvajalnika pa si je mogoče ogledati tudi posnetek dogajanja na lokaciji v zadnjih 24 urah, 30 dneh in enem letu.

Aktualna vreme in vremenska napoved

Na zemljevidu najdi.si imate stalen vpogled v aktualno vremensko napoved za več kot 200 krajev po Sloveniji. Vremenska napoved po urah za en dan vnaprej ter napoved vremena za en teden vnaprej je na voljo v tekstovni in grafični obliki.

Možnosti predstavitve oglaševalcev

Poleg grafične in funkcionalne prenove je prenovljena tudi oglasna ponudba. Poleg klasičnega branding oglaševanja s spletnimi pasicami na karticah podjetij, podstraneh posameznih krajev, mest, hribov in drugih interesnih točk (naravne in kulturne znamenitosti) so oglaševalcem na voljo  tudi kontekstni oglasi z možnostjo prikazovanja na vstopni strani, na strani iskanja in na kartici podjetij oz. posameznih interesnih točk. Novost so tudi videooglasi, 3D-prikaz in t. i. rešitve »near by«, vezane na posamezno dejavnost in kategorijo.

Za več informacij o prenovljenem zemljevidu najdi.si in možnostih oglaševanja, pošljite povpraševanje na: oglasevanje@tsmedia.si.