V prvem polletju 2015 največ zanimanja za Tino Maze, Alyo in smučarske polete v Planici

Lestvice vstopne točke v slovenski splet – najdi.si razkrivajo, katere vsebine so pritegnile največ pozornosti Slovencev v prvem polletju 2015. Med najbolj priljubljenimi slovenskimi ženskami še vedno najdemo kraljico belih strmin Tino Maze, med slovenskimi moškimi pa je na vrhu lestvice pesnik Tone Pavček. Med Slovenci so najbolj odmevali športni dogodki, najbolj prav smučarski poleti marca v Planici.

Dogodki, ki so najbolj zanimali Slovence v prvem polletju 2015, so bili v znamenju športa, predvsem zimskih športov. Na prvem mestu najdemo Smučarske polete v Planici, na drugem Zlato lisico, na tretjem svetovno prvenstvo v alpskem smučanju, sledijo maraton Franja, Evrovizija, potres v Nepalu, prodaja Telekoma, afera zdravnika Ivana Radana, enake pravice za istospolne ter nesreča letala Germanwings.

Slovenci na najdi.si že nekaj let zapored najbolj zavzeto spremljajo smučarsko šampionko Tino Maze, na lestvici najbolj spremljanih žensk pa ji sledita novinka na lestvici Katarina Čas in Nina Osenar. Slovenci smo v prvi polovici leta z zanimanjem spremljali še La Toyo, Urško Čepin, Alyo, Špelo Grošelj, Tanjo Žagar, Rebeko Dremelj in Ines Juranovič.

Da Pavčkove pesmi še vedno odmevajo med Slovenci, kaže lestvica najbolj spremljanih moških, saj je Tone Pavček prav na vrhu lestvice, sledi pa mu novinec na lestvici Peter Prevc, na tretjem mestu najdemo pravnika Mira Senico. Trojici najbolj spremljanih slovenskih moških sledijo Jan Plestenjak, Miro Cerar, Brendi, Lojze Slak, Janez Janša, Filip Flisar in Samo Login. Z lestvice sta izpadla Borut Pahor in Artur Štern.

Prvo mesto lestvice najbolj spremljanih športnikov že nekaj let osvaja Tina Maze, na drugo mesto se je povzpel Peter Prevc, na tretje pa Filip Flisar. Sledijo povratnica na lestvico Petra Majdič, Robert Kranjec, Dejan Zavec, Tomaž Humar, Anže Kopitar, Nika Kljun in Rok Flander. Z lestvice sta izpadla Goran Dragić in Jakov Fak.

In katere slovenske glasbenike najraje spremljajo Slovenci? Prvič je vrh lestvice osvojila Alya, ki je s prvega mesta izpodrinila Tanjo Žagar. Takoj pod vrh sta se uvrstila Jan Plestenjak in Špela Grošelj. Sledijo Tanja Žagar, Modrijani, Rebeka Dremelj, Nina Pušlar, Brendi, Lojze Slak in Zlatko.

Podroben seznam najbolj spremljanih vsebin si lahko ogledate na enem izmed najbolj obiskanih slovenskih spletnih mest najdi.si.[table_dd]

KATEGORIJA NAJBOLJ VROČA VSEBINA PRVEGA POLLETJA 2015
Ženske Tina Maze
Moški Tone Pavček
Dogodki, ki so najbolj odmevali v Sloveniji Smučarski poleti v Planici 2015
Športniki Tina Maze
Glasbeniki Alya

[/table_dd]