V 2014 največ zanimanja za Tino Maze in Janeza Janšo

Lestvice vstopne točke v slovenski splet – najdi.si razkrivajo, katere vsebine so pritegnile največ pozornosti Slovencev v letu 2014. Med najbolj priljubljenimi slovenskimi ženskami najdemo kraljico belih strmin Tino Maze, med slovenskimi moškimi pa se je na vrh lestvice zavihtel Janez Janša. Najbolj odmeven slovenski dogodek so bile poplave, med tujimi dogodki letošnjega leta pa so se naša srca najbolj ogrela za olimpijske igre v Sočiju.

KATEGORIJA NAJBOLJ VROČA VSEBINA LETA 2014
TOP 10 vsebin vreme
Slovenske ženske Tina Maze
Slovenski moški Janez Janša
Slovenski dogodki, ki so se nas najbolj dotaknili poplave
Tuji dogodki, ki so se nas najbolj dotaknili olimpijske igre v Sočiju
Slovenski športniki Tina Maze
Slovenski glasbeniki Tanja Žagar
Tuje znane osebnosti Severina
Slovenski politiki Janez Janša
Slovenski gospodarstveniki Samo Login
Slovenske blagovne znamke Lidl
Slovenski avti Ford
Slovenski recepti kisla repa
Slovenske destinacije Kranjska Gora

Med najbolj spremljanimi vsebinami na vstopni točki v slovenski splet – najdi.si je v 2014 vreme na prvem mestu izpodrinilo horoskop, ki ga letos najdemo šele na četrtem mestu. Naraslo je zanimanje za zastonj filme inSMS, ki ju najdemo na drugem in tretjem mestu, med najbolj spremljanimi vsebinami pa so šeFacebook, Zavod za zaposlovanjenovice, Google in YouTube.

Slovenski dogodki, ki so najbolj zanimali Slovence v 2014, so bili v znamenju političnih tem in naravnih katastrof. Na prvem mestu najdemo poplave, na drugem Janeza Janšo v zaporu,
na tretjem predčasne državnozborske in lokalne volitve, sledijo pa šeneuspeh Alenke Bratušek pred Evropsko komisijo,padec nepremičninskega zakona,žled, napoved prihoda Ikee v Slovenijo,imenovanje vlade Mira Cerarja,NK Maribor v ligi prvakov in Lestvica najbogatejših Slovencev. Med tujimi dogodki pa so prva tri mesta zasedle olimpijske igre v Sočiju,kriza v Ukrajini in svetovno prvenstvo v nogometu Brazilija 2014.

Slovenska ženska je že drugo leto zapored smučarska šampionka Tina Maze, sledita pa ji La Toya in Tanja Žagar. Slovenci smo z zanimanjem spremljali še druge estradnice, in sicer Ines Juranovič,Urško Čepin, Rebeko Dremelj,Špelo Grošelj, Nino Osenar, Sašo Lendero in Majo Prašnikar. Tudi na vrhu lestvice slovenski moški najdemo tako kot lani Janeza Janšo, z drugega mesta pa je pokojni glasbenik Lojze Slak izpodrinilJana Plestenjaka. Sledijo jim še Brendi,Borut Pahor, Robert Kranjec,Artur Štern, Vili Resnik, Mitja Kunstelj in Samo Login.

Prav nič presenetljivo se je Tina Maze že četrto leto zapored zavihtela na prvo mesto med najbolj spremljanimi slovenskimi športniki. Na drugo mesto se je povzpel Robert Kranjec, ki mu sledijo Peter Prevc, Dejan Zavec,Anže Kopitar, Filip Flisar,Ana Kobal, Goran Dragič,Nika Kljun inJakov Fak. Iz lestvice pa sta izpadla Petra Majdič in Vasilij Žbogar.

Med najbolj priljubljenimi slovenskimi glasbeniki je Modrijane s prvega mesta izpodrinila simpatična pevka Tanja Žagar, na tretjem mestu pa najdemoRebeko Dremelj. Tudi peto leto zapored na vrhu lestvice tujih znanih oseb ostajaSeverina, ki ji sledita Michael Schumacher in Ceca.

Med slovenskimi politiki, ki žanjejo največ pozornosti Slovencev, ponovno najdemoJaneza Janšo, Alenko Bratušek inBoruta Pahorja. Sledijo jim Eva Igrl,Zoran Janković, novinec na lestviciMiro Cerar, Melita Župevc,Danilo Türk, Žiga Turk in Milan Zver.

Na vrh lestvice slovenskih gospodarstvenikov pa sta se zavihtela Samo inIza Login, ki jima sledijoIgor Akrapovič, lani vodilnaDaniela Bervar, Tatjana Fink,Tomaž Lovše, Herman Rigelnik,Izidor Krivec, Otmar Zorn in Janko Medja.

Med blagovnimi znamkami je največ pozornosti Slovencev pritegnil Lidl, ki mu sledita Mercator in Telekom Slovenije, na lestvici pa najdemo še Hofer, Spar,Mimovrste, Simobil,Tuš, Petrol inBauhaus. Na lestvici slovenskih avtomobilov pa prva tri mesta zasedajoFord, Škoda in lani Renault.

In kaj Slovenci najraje kuhamo?
Najpogosteje smo brskali za recepti za kislo repo, jabolčno pito in s čemažem. Najraje pa se odpravimo v Kranjsko Goro, tudi med smučišči.

Podroben seznam najbolj spremljanih vsebin si lahko ogledate na enem izmed najbolj obiskanih slovenskih spletnih mest najdi.si.