Treniraj kot Tadej Pogačar

Na Siol.net prihaja spletna kolesarska oddaja Treniraj kot Tadej Pogačar. Slovenskega kolesarskega asa bomo skozi 10 oddaj spremljali na njegovih treningih, predstavili različne kolesarske trase v Sloveniji, bralcem pa ponudili vrsto uporabnih nasvetov za profesionalno in rekreativno kolesarjenje. Nove oddaje bomo na Siol.net objavljali ob ponedeljkih, sredah in četrtkih, ogled pa bo mogoč tudi na Planetu.

O projektu

V tedenskih oddajah bosta Tadej Pogačar in njegov trener Miha Koncilija predstavila trike uspešnih kolesarjev in razkrila skrivnosti, kako se pripraviti na prijetno rekreativno kolesarsko sezono. Športnim navdušencem bomo iz prve roke pokazali, kaj pomeni biti vrhunski športnik svetovnega formata in kaj vse se dogaja v zakulisju, preden se prižgejo luči zmagovalnega odra.

Tadeja Pogačarja bomo spremljali skozi del njegovih treningov. Predstavili bomo različne kolesarske trase po Sloveniji, dolge od 30 pa vse do 90 kilometrov, na katerih trenira tudi Tadej Pogačar. Pozabili pa ne bomo niti na družinske kolesarske trase v izmeri do 20 kilometrov. Za bolj izkušene kolesarje bomo predstavili tudi nekaj gorskih vzponov.

Kot pravi trener Miha Koncilj, se mora ujeti ogromno dejavnikov, da postaneš tako vrhunski, kot je Tadej Pogačar. Se je pa mogoče z načrtnim delom in izbiro treninga približati njegovemu delu in ob tem vsekakor napredovali. “Napredek pa je tisto, kar nas žene naprej, da postanemo še boljši. Za začetek moramo izbirati bolj ravne trase, da se navadimo položaja na kolesu, da se naša zadnjica navadi na sedež, in šele po tem, ko vidimo, da nam take trase ne delajo več težav, se lahko odpravimo na kakšno daljšo.” Najpomembnejši nasvet, ki bi se ga morali držati vsi rekreativni kolesarji, je tako postopnost, je še poudaril Miha Koncilj.

Osrednje oddaje bodo spremljale kratke oddaje z nasveti, v katerih bodo strokovnjaki svetovali, kako se spopasti z izzivi, ki pestijo tako rekreativne kot tudi profesionalne kolesarje. Na Siol.net pa bomo redno objavljali tudi številne druge zanimive in uporabne vsebine o kolesarjenju, za katere bo redno skrbela ekipa športnih novinarjev Sportala.

Kdo je ciljna publika?

Slovenija je zelo razgibana dežela, ki ponuja nešteto možnosti za kolesarske izlete, od tistih lažjih, družinskih izletov do najbolj zahtevnih gorskih vzponov. Kolesarstvo pri nas velja za enega od najbolj priljubljenih in razširjenih športov. Zagotovo so k temu pripomogli tudi uspehi slovenskih kolesarjev, med njimi Tadeja Pogačarja.

S projektom bomo tako zagotovo pritegnili velik del slovenske populacije s poudarkom na rekreativnih in drugih športnih navdušencih. Vsekakor bodo med gledalci tisti bralci Siol.net, ki radi aktivno preživljajo prosti čas, mednje štejemo tudi družine z majhnimi otroki, ki svoj prosti čas redno preživljajo v naravi.

Tako je del projekta tudi, da bralce spodbudimo k aktivnemu preživljanju prostega časa in rekreaciji. V ta namen bomo organizirali nagradno igro, s katero bomo, tudi s pomočjo privlačnih nagrad, bralce povabili, da preizkusijo vsaj eno izmed predstavljenih kolesarskih tras.