Tomaž Pernovšek izvoljen v Upravni odbor IAB Europe

Tomaž Pernovšek, direktor družbe TSmedia in predsednik Sveta IAB Slovenija, je bil v sredo, 20. maja 2015, na generalni skupščini IAB Europe, Evropskega urada za interaktivno oglaševanje, izvoljen v Upravni odbor te organizacije.

»Prizadevanja IAB Europe so ključnega pomena za konstantno rast in nenehen razvoj trga digitalnega in interaktivnega oglaševanja. Veseli me, da bom del te zgodbe tudi na evropskem nivoju, kjer si bom še dodatno prizadeval za promocijo digitalnega in interaktivnega oglaševanja, deljenje znanja, dobrih praks in priporočil. Verjamem, da bomo z zavzetim delom dosegli bistven napredek na evropskem in nacionalnih nivojih. Seveda pa je eden izmed mojih ključnih ciljev, da bomo še več znanja in napredka vnesli tudi v slovenski digitalni prostor« je ob izvolitvi povedal Pernovšek.

IAB Slovenija je bila ustanovljena maja 2014 ter je članica IAB mreže in IAB Europe. Za stalen razvoj digitalnega in interaktivnega trga si prizadeva že 30 članic, vidnejših medijskih hiš, agencij in podjetij. IAB Slovenija skrbi za izobraževanje, promocijo, regulativo ter transparentnost trga v Sloveniji v skladu z IAB standardi po vsem svetu.

IAB, Urad za interaktivno oglaševanje, se na mednarodni ravni zavzema za promocijo digitalnega marketinga in seznanjanje javnosti z njegovimi možnostmi in prednostmi, ustrezno izobraževanje za povečevanje tržnega deleža digitalnega in interaktivnega oglaševanja, rast digitalnega oglaševanja, skrb za uvajanje standardov in regulative na področju digitalnega oglaševanja in marketinga ter izvajanje različnih raziskav na področju digitalnega oglaševanja in marketinga. IAB v ZDA združuje več kot 600 vodilnih medijskih in tehnoloških podjetij, ki skupaj obvladujejo 86 odstotkov trga digitalnega oglaševanja. Za doseganje njenih ciljev pa si po svetu prizadeva 44 podružnic, od tega 27 v Evropi.