Spotkast uspešno gradi zvesto občinstvo

17. januar 2024 – Siolov podkast so bralci – ter zdaj tudi gledalci in poslušalci – enega najbolj branih spletnih medijev odlično sprejeli in ga nagradili z izjemno dobrim odzivom. Spotkast je v manj kot dveh mesecih pripravil že 18 zanimivih in odmevnih pogovorov z gosti z različnih področij, ki beležijo visoko število predvajanj in odmevnost v medijski krajini.

V do zdaj objavljenih oddajah Spotkasta so novinarji enega najbolj branih spletnih medijev Siol.net gostili sogovornike iz različnih področij, od znanosti in kulture do športa in politike. Da obstaja veliko zanimanje za spremljanje kakovostnih pogovorov o aktualnem dogajanju, pa kaže tudi število predvajanj posameznih oddaj.

Siolov podkast se je od konca novembra, ko so bile objavljene prve oddaje, dodobra uveljavil in zbral več kot 30 tisoč predvajanj na najbolj priljubljenih avdio- ter video-platformah in na Siol.net. Zgolj avdio posnetki so bili predvajani več kot 4.500-krat, v povprečju pa poslušalci in poslušalke prisluhnejo kar 70 odstotkom posamezne oddaje. Oddaje so sicer v povprečju dolge slabo uro.

Spotkast je na voljo tako na najbolj priljubljenih avdio platormah kot na Siol.net in na YouTube. Obiskovalce Siol.net je najbolj pritegnil decembrski pogovor z Martinom Jezerškom, ki je največ predvajanj nanizal tudi na platformah za spremljanje avdio- in video-vsebin, saj je bil posnetek pogovora skupno predvajan več kot 10.000-krat. V pogovoru je direktor podjetja Jezeršek povedal tudi to, kaj si misli o Ani Roš in visoki kulinariki, zakaj bi morale biti cene v restavracijah še višje in kako gleda na zavijanje ostankov hrane za domov.

Gledalci video vsebin na platformi YouTube so si najraje ogledali pogovor z Žigo Sedevčičem, poznavalcem razmer na področju prostitucije (5.006 ogledov), in pravosodno ministrico Dominiko Švarc Pipan (2.194 ogledov). Izjemno veliko zanimanja je vzbudil tudi pogovor z Gregorjem Novakom, strokovnjakom za elektriko, posamezne oddaje Spotkasta pa so odmevale tudi v tujih medijih.

Novim oddajam lahko prisluhnete vsak torek, v najnovejši pa gostimo najuspešnejšo slovensko šahistko Lauro Unuk, ki pravi, da kljub temu, da že več kot 15 let živi s šahom, ni “še niti blizu tega, da bi šah razumela”. V pogovoru nam je odstrla resnično sliko šahovskih tekmovanj in treningov ter med drugim pojasnila tudi razliko med vrhunskim in rekreativnim šahom.

Spotkast poiščite na Siol.net ali na vseh najbolj priljubljenih platformah za avdiovsebine: Spotify, Apple Podcasts, Pocket Casts, Audible, Amazon Music … Vidimo pa se tudi na Siol.net, na YouTube in na Telekomovi platformi NEO.

Za več informacij smo dosegljivi na pr@tsmedia.si .