Siol.net z novo podobo in napredno uporabniško izkušnjo

Na www.siol.net je danes zaživel prenovljen digitalni medij Siol.net. Nov Siol.net odlikujejo sveža podoba, enotna napredna uporabniška izkušnja na vseh zaslonih in dodatne funkcionalnosti, ki bralca v trenutku seznanijo z vsemi najpomembnejšimi novicami dneva.

Družba TSmedia je na www.siol.net predstavila prenovljen digitalni medij Siol.net, predhodno poznan kot Planet Siol.net. Prenova medija poleg novega imena Siol.net in logotipa prinaša tudi nekatere novosti na spletnem mestu. Preprosta in pregledna zasnova spletnega mesta, skladna s spremenjenimi navadami uporabnikov, ter sodoben dizajn vnašata svežino v slovensko medijsko krajino. Nov Siol.net bralcem ponuja napredno uporabniško izkušnjo, enotno na vseh zaslonih, tudi na mobilnih napravah, ki postajajo primarni medij spremljanja aktualnih novic.

»Ključne investicije v novinarstvo se že nekaj let usmerjajo v digitalno novinarstvo. To zahtevajo spremenjene navade bralcev in oglaševalcev, ki so papir zamenjali za nove medije – pametne telefone, prenosne računalnike in tablice. Nov Siol.net na spremembe in potrebe bralcev in oglaševalcev odgovarja z več kratkimi, jedrnatimi in hitro dostopnimi informacijami, ki bralca seznanijo z vsemi ključnimi dogodki v trenutku, ko se zgodijo. Siol.net postavlja trend razvoja slovenskih digitalnih medijev. Postavljamo standard, kaj je to digitalno novinarstvo,« je ob prenovi povedal odgovorni urednik Siol.net Uroš Urbas.

Še hitreje do aktualnih informacij
Nov Siol.net bralcem ponuja napredne funkcionalnosti, s katerimi so vedno na tekočem z aktualnim dogajanjem doma in po svetu. V sklopu Aktualno izpostavljajo kratke novice, ki bralce v trenutku seznanijo z najnovejšimi dogodki. Z izbranimi jih podrobno seznanijo s poročanjem iz minute v minuto znotraj članka in naborom povezanih novic v izpostavljeni novici v živo na naslovnici. Pregled dneva omogoča preprost kronološki vpogled v vse dnevne novice znotraj sklopov Novice, Sportal, Trendi, Avtomoto, Digisvet in Siol Plus ali na celotnem Siol.net, Urednikov izbor pa izpostavlja le najpomembnejše. Aktualne zgodbe na Siol.net so zdaj še bolj digitalne, saj so jih obogatili tudi z več foto in video vsebinami, infografikami in vključevanjem družbenih medijev.

Nova sklopa Siol Plus in Digisvet
Novost na Siol.net sta tudi sklopa Siol Plus z odmevnimi intervjuji, kolumnami in multimedijskimi zgodbami ter Digisvet z novicami o tehnoloških novostih, testi novih naprav ter nasveti za uporabo. Prenovili so tudi TV-spored, ki uporabnikom omogoča izbor priljubljenih programov in prikaz na prvem mestu, vreme z napovedjo za Slovenijo in svetovna mesta po urah, z možnostjo padavin in za deset dni vnaprej, ter horoskop.

Novosti za oglaševalce
Siol.net, ki ga po meritvah MOSS mesečno obišče več kot 585.000 edinstvenih uporabnikov in je drugo najbolj obiskano slovensko spletno mesto, prinaša novosti tudi za oglaševalce. Zdaj jim omogočajo umik konkurenčnih oglasov ob zakupu premium oglasnih formatov, večje video oglase, dvojni billboard in najbolj napredne oglase na mobilnih napravah. Oglasi so skladni z mednarodno uveljavljenimi standardi IAB ter so v spletno mesto umeščeni tako, da sočasno zagotavljajo učinke za oglaševalce in niso moteči za uporabnike.

Novosti na digitalnem mediju Siol.net lahko preverite na www.siol.net. Izbrane najboljše zgodbe, ki vas pričakujejo na prenovljenem Siol.net pa vam predstavljajo tudi v videu, ki ga najdete na YouTubu.