Siol.net predstavlja rešitev za brezskrbno načrtovanje poti

Ljubljana, 30. avgusta 2023 – Na Siol.net so pod zavihkom Promet na Avtomotu na enem mestu zbrane vse prometne informacije za optimalno načrtovanje poti. Voznikom in drugim udeležencem prometa so na voljo različne vrste obvestil, kot so zastoji na cesti, ovire, zapore, delo na cesti ter informacije o hitrosti vetra ali poplavljenih cestiščih. S pomočjo vklopa spletnih kamer si uporabniki lahko v realnem času ogledajo stanje na posameznih cestnih odsekih, na zemljevidu preverijo pretočnost prometa in si izračunajo potovalni čas do želenega cilja.

Povprečen Slovenec na dan v vozilu preživi eno uro

Po podatkih statističnega urada povprečni prebivalec Slovenije dnevno v vozilu preživi 52 minut in opravi 31 km (Vir: SURS, maj 2022). Za optimalno načrtovanje poti in čim manj nepotrebnih skrbi je smiselno pred vožnjo preveriti prometne informacije. S pomočjo prometnih informacij na Siol.net/Avtomoto/Promet lahko vozniki učinkoviteje načrtujejo svojo pot, skrajšajo potovalni čas in se izognejo nepotrebnim zastojem, oviram, zaporam in drugim prometnim težavam.

Vse informacije za optimalno načrtovanje poti

V sklopu Promet na Siol.net uporabniki na zemljevidu izbirajo različne vrste obvestil, kot so dogodki in zastoji (ovira na cesti, poplavljeno cestišče, popolna zapora), delo na cestah ter informacije o hitrosti vetra ali poplavljenih cestiščih. S pomočjo vklopa spletnih kamer si uporabniki lahko v realnem času ogledajo stanje na posameznih cestnih odsekih.

Zelena, rumena in rdeča barva na zemljevidu kažejo gostoto oz. pretočnost prometa. Zemljevid je mogoče povečati, preklapljati na satelitski posnetek in tako najti pomembne informacije za vsak kotiček Slovenije.

Potovalni časi in zamude

Vozniki lahko z izbiro Izračun poti preverijo potovalni čas in čakalne dobe na mejnih prehodih ter tako izberejo optimalno pot do želenega cilja. Pod zemljevidom pa je na voljo izčrpno prometno poročilo, ki se osvežuje vsako minuto.

Preglednica Potovalni časi nazorno prikazuje razliko med običajnim potovalnim časom na izbrani lokaciji in trenutno morebitno zamudo. Zamude so označene z zeleno, oranžno in rdečo barvo, kar še bolj jasno prikazuje, na katerih relacijah so v danem trenutku zamude največje.   

V sklopu Promet so na enem mestu zbrane tudi vse aktualne novice na temo prometa, cestne infrastrukture, prometnih predpisov in drugih zanimivosti.

Siol.net je drugi najbolj obiskan digitalni medij v Sloveniji

Siol.net je po podatkih raziskave za merjenje obiskanosti spletnih strani MOSS drugi najbolj obiskan slovenski spletni medij. Mesečno ga obišče več kot 800 tisoč različnih uporabnikov (vir: MOSS, maj 2023). Siol.net uporabnikom ponuja aktualne novice iz Slovenije in sveta, športa, avtomobilizma, tehnologije, gospodarstva, kulinarike, sveta znanih in življenjskega sloga. Siol.net je v lasti podjetja TSmedia, d.o.o., ki s spletnim mestom tudi upravlja.

Za več informacij smo na voljo na: pr@tsmedia.si.