Podprite Siol.net v boju za najboljši spletni medij v regiji

V izboru za najboljši spletni medij v regiji, ki letos poteka prvič in traja od 1. do 30. novembra, je nominiran tudi Siol.net. V izboru sodeluje 30 najbolj branih spletnih medijev na območju Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Srbije in Makedonije. Glasujte za Siol.net na mediadaily.biz.

Organizator izbora je Media Daily, prvi regionalni specializirani portal za medije. Gre za prvi neodvisen izbor za najboljši spletni novičarski medij v regiji, organizatorji pa si prizadevajo, da bi postal tradicionalen. Glavni namen izbora je spodbujanje konkurence in zviševanje kakovosti novičarskih spletnih medijev, hkrati pa je tudi odlična priložnost za medsebojno sodelovanje spletnih medijev v regiji. Izbor poteka od 1. do 30. novembra, zmagovalec pa bo razglašen 9. decembra 2018.

V finalnem izboru sodeluje 30 najbolj branih spletnih novičarskih medijev iz šestih držav. Vsaki državi pripada število medijev, ki je sorazmerno s številom prebivalstva. Slovenija ima v izboru tri predstavnike, Srbija deset, Hrvaška sedem, Bosna in Hercegovina šest, Makedonija tri in Črna gora enega. Slovenijo  v omenjenem izboru predstavlja tudi Siol.net.

Naziv najboljšega spletnega novičarskega medija bo prejel tisti spletni medij, ki bo zbral največ glasov bralcev, ki prinašajo 50 odstotkov končne ocene, drugo polovico glasov pa prinaša strokovna komisija. Bralci lahko glas za svoj priljubljeni spletni medij oddajo prek spletne ankete na portalu mediadaily.biz. Strokovno komisijo sestavlja 11 uglednih strokovnjakov, od novinarjev, grafičnih oblikovalcev, poslovnežev, strokovnjakov s področja digitalnih medijev do drugih medijskih strokovnjakov, ki prihajajo iz vseh sodelujočih držav. Prvi trije mediji bodo prejeli nagrado, zmagovalni portal pa bo eno leto nosil naziv best regional web news portal.

Podprite Siol.net v boju za najboljši spletni medij v regiji. Glasujte za Siol.net na mediadaily.biz