Prenovljen Siol.net prinaša številne novosti

Ljubljana, 12. februarja 2024 – Siol.net, eden najbolj branih spletnih medijev v Sloveniji, predstavlja svojo prenovljeno podobo. Odlikujejo ga preprosta in pregledna zasnova spletnega mesta in jasna uporabniška izkušnja na vseh zaslonih. Nova preobleka Siol.net prinaša številne vsebinske in tehnološke novosti, ki so v koraku s svetovnimi digitalnimi trendi. Prenovljen Siol.net ponuja še več foto- in videovsebin, več infografik ter večjo povezanost z družbenimi omrežji.

“Veseli me, da lahko bralcem Siol.net predstavimo prenovljeno vizualno podobo našega spletnega medija. Ob prenovi smo na prvo mesto postavili hitrejšo dostopnost do aktualnih vsebin, predvsem pa boljšo uporabniško izkušnjo na mobilnih napravah. Verjamem, da bodo zvesti bralci Siol.net novo podobo dobro sprejeli, hkrati pa upam, da z njo prepričamo tudi tiste, ki nas do zdaj niso spremljali,” je povedal Igor Gajster, direktor TSmedia, d. o. o., ki upravlja spletni portal Siol.net.

Aktualna in zanimiva vsebina ostaja kraljica

Kraljica na našem mediju je še naprej aktualna in zanimiva vsebina. Zdaj jo prikazujemo še na sodobnejši in prijaznejši način z dodatnimi funkcionalnostmi, ki bogatijo uporabniško izkušnjo vsakega posameznega bralca. Imamo odlično novinarsko ekipo, veliko željo po ustvarjanju kakovostnih vsebin in bralce, ki si zaslužijo najboljše, praviodgovorni urednik Siol.net Mihael Šuštaršič.

Vsebina, ki jo ustvarja izkušena novinarska ekipa, je prikazana strukturirano in poenoteno. Velik poudarek je na raziskovalnih in avtorskih vsebinah. Aktualne zgodbe na Siol.net so zdaj še bolj digitalne, saj so obogatene s še več foto- in videovsebinami, infografikami, športnimi rezultati. Več je vključevanja objav z družbenih omrežij, dodana sta tudi možnost prevoda strani in širok nabor družbenih omrežij, da lahko bralci prek različnih kanalov priporočajo vsebine svojim prijateljem.

Spodbujanje aktivnega državljanstva

Novost je sklop Mnenja, v katerem so združene kolumne, Spotkast, intervjuji in pisma bralcev. Za ponovno odprtje možnosti komentiranja pod članki se še nismo odločili, bomo pa v pismih bralcev ponudili možnost sodelovanja vsem tistim, ki želijo deliti svoja relevantna in artikulirana stališča ter mnenja o aktualnih temah, predlagati novosti odločevalcem ali opozoriti na stvari, ki bi lahko bile boljše, drugačne v naši družbi.

Hitrejša dosegljivost aktualnih vsebin in izboljšana mobilna različica

Vizualna prenova je subtilna, saj Siol.net ohranja svoje prepoznavne barve. Vsebine so po novem organizirane tako, da bralec do njih dostopa lažje in hitreje. Na naslovnici je izpostavljenih več vsebin, kar bralcu omogoča, da ne spregleda najpomembnejših novic in tem dneva. Arhitektura strani je prenovljena, kar omogoča boljšo uporabniško izkušnjo. Bralci lahko do posameznih sklopov in izpostavljenih vsebin dostopajo prek glavnega ali levega navigacijskega menija.

Ker vse več bralcev spremlja Siol.net na mobilnih napravah, je bilo vodilo pri prenovi “najprej mobilno”. V mobilni različici je zdaj že na naslovnici dostopnih več vsebin, ki so prikazane pregledno in skladno z navadami mobilnih uporabnikov.

Spodbujanje k raziskovanju medija in vsebin

Prenovljena različica je zasnovana tako, da bralce na vsakem koraku (naslovnici, podnaslovnicah in člankih) opozori še na dodatne članke in zanimive vsebine ter jih s tem spodbuja k raziskovanju in odkrivanju novih vsebin. Prenovljen sklop Pregled dneva bralcu omogoča, da pregleda najbolj sveže novice po vsebinskih sklopih ali novice na katerikoli izbrani datum v preteklosti.

Osredotočeni na vsebino z raznolikimi formati vsebin


Raznolika ekipa novinarjev bo še naprej zagotavljala bogat nabor vsebin za različne tipe bralcev. Vse najpomembnejše dogodke bomo spremljali v živo in bralce na izredne dogodke opozorili že na naslovnici, tako pa poskrbeli, da bodo pomembne informacije izvedeli prvi. Nadaljevali bomo s Spotkasti, multimedijskimi zgodbami, kot je Sarajevo ’84, in prepoznavnimi ter odmevnimi projekti, kot sta Naj digi in Naj planinska koča.

Siol.net je drugi najbolj obiskan digitalni medij v Sloveniji

Siol.net je po podatkih raziskave za merjenje obiskanosti spletnih strani MOSS drugi najbolj obiskan slovenski spletni medij. Mesečno ga obišče več kot 810 tisoč različnih uporabnikov (vir: MOSS, januar 2024). Siol.net uporabnikom ponuja aktualne novice iz Slovenije in sveta, športa, tehnologije, avtomobilizma, gospodarstva in poslovnih novic, sveta znanih in življenjskega sloga. Siol.net je v lasti podjetja Tsmedia, d. o. o., ki s spletnim mestom tudi upravlja.


Več informacij je na voljo na tej povezavi.

Za dodatne informacije smo dosegljivi na pr@tsmedia.si.