Planet Siol.net osvojil nagradi SPORTO

Letošnje leto je za Planet Siol.net nedvomno leto vrhunskih dosežkov in priznanj stroke. Po nagradah WEBSI in NETKO smo si s kakovostnim novinarskim delom in prizadevanjem celotne ekipe priborili še 2 nagradi SPORTO.
Člane DMS in strokovno žirijo je med ostro konkurenco s celostnim poročanjem, kreativnim pristopom k oblikovanju in posredovanju vsebin ter visoko stopnjo interaktivnosti najbolj prepričal projekt 19. Ljubljanski maraton na Planet Siol.net. Medijsko partnerstvo Planet Siol.net in 19. Ljubljanskega maratona je zabeležilo odlične rezultate, ki so presegli vse zastavljene cilje. Preboj med tri finaliste v kategoriji Digitalno komuniciranje pa je ekipi Planet Siol.net uspel tudi s projektom ZOI Soči 2014, ki je bralcem ponudil edinstveno interaktivno uporabniško izkušnjo in veliko zanimivih športnih vsebin, tudi v živo. Odlično komunikacijo so člani žirije nagradili z 2. mestom.

Martin Pavčnik, urednik Sportala je ob tej priložnosti povedal: »Naj se sliši še tako klišejsko in obrabljeno, a vsaka nagrada je po eni strani priznanje za opravljene projekte, po drugi pa obveza za dobro delo v prihodnosti. Predvsem pa je treba poudariti, da se za to nagrado skrivajo ljudje, predani delu in kolektivu ter pravi strokovnjaki na svojem področju, ki dnevno skrbijo za kakovostno vsebino na našem spletnem mestu ter se na različne načine trudijo, da ta pride do čim večjega števila naslovnikov.«