Odgovorni urednik Siol.net je postal Mihael Šuštaršič

Ljubljana, 28. oktobra 2023 – Danes je bil na mesto odgovornega urednika medija Siol.net imenovan Mihael Šuštaršič, ki bo funkcijo odgovornega urednika nastopil v sredo, 2. novembra 2022. Skladno z Zakonom o medijih je predhodno uredništvu predstavil vizijo razvoja in vodenja uredništva, to pa ga je na glasovanju večinsko podprlo.

Mihael Šuštaršič je univerzitetni diplomirani politolog mednarodnih odnosov, na čelo Siol.net pa prihaja s Slovenske tiskovne agencije (STA), kjer je bil od leta 2000 zunanjepolitični novinar. Od lani je bil tudi urednik zunanjepolitičnega uredništva STA, pred tem pa več let namestnik urednika. Velja za enega najbolj izkušenih novinarjev STA.

Spoštovanje novinarskih standardov in profesionalnost novinarjev je glavno vodilo novega odgovornega urednika Siol.net. »Naloga medija nacionalnega pomena – kar Siol.net vsekakor je – je skrbeti za celovito in objektivno zagotavljanje informacij o dogajanju tako v Sloveniji kot Evropi in svetu. Čeprav je slišati enostavno, je to zelo odgovorna naloga do javnosti in tudi za slovensko demokracijo. Te naloge sem se tudi pri svojem dosedanjem delu vedno loteval z odgovornostjo in spoštovanjem. Upam, da bomo z ekipo, v katero prihajam, uspeli izpolniti visoka pričakovanja naših bralcev. Sam si bom za to vsekakor prizadeval,« je povedal Mihael Šuštaršič ob nastopu položaja.

Za več informacij smo dosegljivi na pr@tsmedia.si.