Novi slovenski nepremičninski portal S.Nepremičnine

Ljubljana, 5. april 2024 – Siol.net, eden najbolj branih spletnih medijev v Sloveniji, širi svoj nabor vsebin. Siol.net v sodelovanju s podjetjem Arvio, ki je razvilo platformo za vrednotenje nepremičnin, na trg vstopa z novim slovenskim nepremičninskim portalom S.Nepremičnine. Gre za novo platformo za iskanje, prodajo, oddajo in najem vseh vrst nepremičnin. Poleg nepremičninskih oglasov je na voljo tudi aplikacija za določitev cen nepremičnin.

Digitalno vozlišče nepremičnin

“Veseli me, da na Siol.net predstavljamo vsebinsko novost – nepremičninski portal S.Nepremičnine. Verjamemo, da bo ta portal prinesel pomembno dodano vrednost naši ponudbi in slovenskemu trgu nepremičnin. Z vzpostavitvijo tega portala si prizadevamo izpolniti potrebe uporabnikov s kakovostno pripravljenimi oglasi in celostnimi informacijami, ki jim bodo v pomoč pri sprejemanju pomembnih odločitev glede nepremičninskih transakcij. Dolgoročno načrtujemo, da bo spletna tržnica S.Nepremičnine postala digitalno vozlišče za vse izzive, povezane z nepremičninami – od pametnih domov do poslovnih prostorov,” napoveduje Igor Gajster, direktor TSmedie, d. o. o., ki upravlja spletni portal Siol.net.

Najpomembnejši korak pred prodajo ali nakupom je določitev cene nepremičnine

Določitev cene nepremičnine je ključen korak, saj je od tega odvisno, ali in kako hitro se bo nepremičnina prodala oziroma oddala. Na portalu S.Nepremičnine je na voljo tudi aplikacija za hitro indikativno oceno vrednosti nepremičnine. Kupci ali prodajalci nepremičnin tako lahko v zgolj treh korakih določijo ceno stanovanja ali hiše. Tako lahko zahtevnejši uporabniki za izbrano nepremičnino odkrijejo, kakšno ceno so dosegale podobne nepremičnine v bližini in kakšne so bile oglaševane cene ter koliko časa so se nepremičnine oglaševale. Prek aplikacije je mogoče naročiti tudi cenitev cenilca, ki opravi ogled in pripravi poročilo v skladu s standardi ocenjevanja.

“Nakup nepremičnine je običajno največja finančna odločitev, ki jo sprejme posameznik. V sodelovanju s Siol.net si v Arviu prizadevamo, da bi bilo kupcem in prodajalcem ob sprejemu te odločitve na voljo čim več relevantnih informacij, na katere bi se lahko zanesli,” je povedala Ajda Mrzel Kaluža, direktorica podjetja Arvio.

Na odločitev o nakupu vplivajo tudi bližina šole, avtobusne postaje in trgovine

Odločitev, ali je nepremičnina prava za nas, sprejemamo tudi na podlagi lokacije in infrastrukture, ki je v bližnji okolici na voljo. Portal S.Nepremičnine uporabnikom poleg osnovnih podatkov o ceni, številu sob, velikosti in drugih lastnostih nepremičnin ponuja tudi prikaz bližnje infrastrukture. Uporabnik ob ogledu oglasa ob osnovnih podatkih o nepremičnini najde tudi podatke o bližnji infrastrukturi, na primer avtobusni ali železniški postaji, bližini vrtca in šole, trgovin, banke, pošte, zdravstvenega doma in drugih pomembnejših ustanov. Iskalci nepremičnin lahko nepremičnine poleg osnovnih kriterijev, kot so velikost, cena, lokacija, iščejo tudi na podlagi dodatnih meril, kot so na primer oprema, lega, možnost parkiranja in podobno.

Prednost portala S.Nepremičnine dopolnjujejo aktualne novice

Ena od prednosti novega portala S.Nepremičnine je tudi bogata ponudba aktualnih novic na temo nepremičnin. Iskalci in ponudniki nepremičnin tako lahko poleg nepremičninskih oglasov na portalu S.Nepremičnine spremljajo aktualno dogajanje na področju cen nepremičnin, novih zakonodajnih ureditev, davčne politike in drugih uporabnih informacij ter zanimivih vsebin, ki jih iščejo, ko se odločajo za nakup, najem ali prodajo, oddajo nepremičnine.


Na Siol.net zdaj na voljo tudi informacije o telefonskih naročnikih

Spletni portal Siol.net poleg nepremičnin svoj repertoar širi tudi z informacijami Telefonskega imenika Slovenije – Tis. Na Siol.net so iskalcem novic in drugih informacij zdaj na voljo tudi telefonske številke ter drugi kontaktni podatki fizičnih in pravnih oseb v Sloveniji. Telefonski imenik Slovenije je edini uradni univerzalni telefonski imenik v Sloveniji in najhitrejša pot do številk, naslovov ter drugih kontaktnih podatkov za podjetja in osebe.

Na enem mestu ponuja najtočnejše podatke o telefonskih številkah naročnikov vseh operaterjev ter naslovih in dejavnostih, s katerimi se ukvarja določeno podjetje. Da je med slovenskimi uporabniki zelo priljubljena oblika iskanja podatkov, dokazuje dejstvo, da je med najbolj obiskanimi spletnimi stranmi v Sloveniji, ki jo vsak mesec obišče več kot 120 tisoč različnih obiskovalcev (Vir: Moss, februar 2024).

Za dodatne informacije smo dosegljivi na pr@tsmedia.si.