Novi finančni podatki za leto 2017 že na bizi.si

Poslovni asistent bizi.si je danes objavil finančne podatke za poslovno leto 2017. Uporabnikom so na voljo sveži podatki o čistem poslovnem izidu, višini prihodkov od prodaje, višini kapitala, EBITDA in EBITDA-stopnja ter pregled drugih relevantnih finančnih kazalnikov. Bizi.si ob objavi razkriva tudi nekaj podatkov o stanju slovenskega gospodarstva v letu 2017.

V letu 2017 ustanovljenih 23.048 novih pravnih oseb

Slovensko gospodarstvo dnevno soustvarja več kot 213 tisoč pravnih oseb. V letu 2017 je bilo ustanovljenih 23.048 novih pravnih oseb, od tega jih ta trenutek posluje še 18.529. Največ jih je bilo ustanovljenih v Osrednjeslovenski regiji, sledita Podravska in Savinjska regija, najmanj novih pravnih oseb pa smo ustanovili v Zasavski regiji. V primerjavi z letom 2016 je bilo v letu 2017 ustanovljenih skoraj enako število podjetij (11 več oziroma 0,05 % več pravnih oseb), letos pa jih je bilo do zdaj ustanovljenih 9.161.

V letu 2017 je bilo izbrisanih 18.159 pravnih oseb, v primerjavi z letom prej to pomeni 3,9 % manj izbrisanih podjetij. Največ jih je bilo izbrisanih v Osrednjeslovenski, Podravski in Obalno-kraški regiji. V letu 2018 je do danes prenehalo poslovati 6.229 pravnih oseb.

Za najboljšimi odločitvami stojijo podatki

Poslovni asistent bizi.si uporabnikom omogoča, da se kjerkoli in kadarkoli seznanijo s ključnimi poslovnimi in finančnimi podatki, aktualnimi novicami iz poslovnega sveta ter prihajajočimi poslovnimi dogodki.

Na bizi.si so na voljo koristna orodja za nove poslovne izzive, kot so analiza trga, oblikovanje portfelja morebitnih poslovnih partnerjev in strank, pregled poslovanja na finančni kartici podjetja s ključnimi kazalniki finančnega zdravja in stabilnosti podjetja, prenos bonitetnega poročila ter pregled ustanoviteljev, zastopnikov in članov nadzornih svetov pravnih oseb. Vsa orodja poslovnega asistenta bizi.si so uporabnikom na voljo prek mobilnih in stacionarnih naprav, preizkusijo pa jih lahko s povsem brezplačnim demo dostopom.

Poslovni asistent bizi.si je najbolj obiskana poslovna spletna stran v Sloveniji. Iz leta v leto pritegne več predstavnikov poslovne javnosti, ki iščejo koristne finančne, poslovne in kontaktne podatke iz pisarne ali na poti. Bizi.si je po raziskavi MOSS aprila 2018 obiskalo več kot 254 tisoč različnih uporabnikov.

Za oglaševanje pošljite povpraševanje na: oglasevanje@tsmedia.si.