NetPRO konferenca letos z rekordnim obiskom

V petek, 6. aprila, je v Hotelu Lev potekala že 4. NetPRO konferenca, ki jo je letos obiskalo rekordno število udeležencev. Največje poslovne in networking konference v Sloveniji, namenjene malim in srednje velikim podjetjem, ki jo organizirata poslovni asistent bizi.si in Business Intelligence Center, se je udeležilo več kot 170 poslovnežev in podjetnikov.

4. NetPRO konferenca je ponudila pester program z desetimi predavanji in dvema okroglima mizama, z zvenečimi imeni strokovnjakov, ki so prisotnim predstavili zanimive in aktualne teme iz sveta podjetništva. Dr. Nataša Pirc Musar, strokovnjakinja za varstvo osebnih podatkov in nekdanja informacijska pooblaščenka, je prisotnim predstavila, kakšne novosti prinaša Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov (GDPR – General Data Protection Regulation) za posameznike in podjetja, ki se ukvarjajo z zbiranjem osebnih podatkov. Uredba namreč določa natančneje opredeljeno privolitev posameznika za uporabo osebnih podatkov in imenovanje pooblaščene osebe, ki bo v podjetju skrbela za varstvo osebnih podatkov. Dani Polajnar, izobraževalni trener in svetovalec na področju organizacijske kulture, vodenja in timskega dela, je pojasnil, zakaj je pomembno spodbujati dobre odnose v timu in v čem je skrivnost dobre, uspešne ekipe ter zakaj je teambuilding ključnega pomena za vsako podjetje. Precej zanimanja je na konferenci poželo tudi predavanje Igorja Zgonca, svetovalca za poslovanje z ICO in kriptovalutami ter direktorja podjetja Silver Bullet Risk, ki je pojasnil, na kakšen način so lani slovenska podjetja z ICO zbrala 80 milijonov evrov (kratica ICO pomeni Initial Coin Offering oz. začetna ponudba kovancev). Tomaž Pavlica, lastnik družbe Palok, svetovalec na področjih oblikovanja celovite uporabniške izkušnje, prodaje, trženja in razvoja novih poslovnih modelov, je prisotnim podjetnikom svetoval, naj se ne sprašujejo, kaj si bodo stranke o njih mislile, ampak kaj bodo čutile in kako se bodo počutile, saj strankam danes v prvi fazi prodajamo počutje in izkušnjo. Pester program so dopolnili še Anja Petrovčič iz podjetja Propiar, ki je predstavila, katera ključna pravila morajo podjetja upoštevati pri vzpostavljanju komunikacijske strategije, Igor Panjan iz Datafy.it je pojasnil, zakaj so v današnjem svetu podatki nova nafta, vodja marketinga za poslovni segment pri Telekomu Slovenije Tadej Smogavec je podjetnikom predstavil, kako lahko digitalizacija vpliva na njihov posel, in podal nekaj nasvetov, za kakšna orodja in storitve naj se podjetja odločajo v želji po lažjem in varnejšem poslovanju. Maja Gorjup Zdovc iz Skupnosti višjih strokovnih šol je predstavila nekaj orodij za praktično izobraževanje študentov za mala in srednje velika podjetja, mag. Gorazd Bavdaž je na primeru dobre prakse podjetja Asbis predstavil, kako digitalizirati in optimizirati  delovne procese v podjetjih, Siniša Dagary iz Sacret Life pa je predstavil nekaj koristnih in uporabnih nasvetov, kako zgraditi bazo zvestih potrošnikov.

V sklopu konference sta potekali tudi dve zanimivi okrogli mizi. Maja Golob, avtorica knjižne uspešnice Ne čakaj na vikend, je skupaj z gosti Katjo Krasko Štebljaj, Mirjano Mladič iz podjetja Mikro+Polo in Robertom Malavašičem Šurco spregovorila o danes izjemo pereči problematiki – izgorelosti – in prisotnim ponudila nekaj koristnih nasvetov za boljše ravnovesje med življenjem in delom. Vodja Business Intelligence Centra Daniela Bervar Kotolenko pa je gostila predstavnike uspešnih slovenskih podjetij, ki jim je uspelo na tujih trgih: Anžeta Miklavca iz podjetja ZkotZ, ki razvija in prodaja inovativne produkte za globalni trg, med katerimi sta najuspešnejši blagovni znamki Equa in Goat Mug, Mateja Zalarja iz mladega visokotehnološkega podjetja Visionect, ki razvija strojno in programsko opremo za prikazovalnike na e-papirju, kot je na primer ekološko zasnovana digitalna tablica za sejne sobe, ter Grega Apata, direktorja multimedijskega portala 2100news.

Pester program je pospremilo sproščeno mreženje prisotnih poslovnežev in podjetnikov, kjer so se stkale številne nove poslovne vezi.

Utrinke z letošnje NetPRO konference si lahko ogledate TUKAJ.