Najbolj vroče vsebine na najdi.si

Lestvice vstopne točke v slovenski splet – najdi.si razkrivajo, katere vsebine smo Slovenci v prvi polovici leta 2014 najpogosteje spremljali. Med najbolj priljubljenimi najdemo smučarko Tino Maze, glasbenika Lojzeta Slaka in pevko Tanjo Žagar, med politiki ostaja na vrhu Alenka Bratušek. Dogodek, ki se je Slovencev najbolj dotaknil, pa sta zlati kolajni Tine Maze na olimpijskih igrah v Sočiju.

Kategorija Najbolj vroče vsebine
Dogodki, ki so se najbolj dotaknili Slovencev Zlati kolajni Tine Maze na OI
Lestvica TOP 10 spremljanih vsebin vreme
Slovenska ženska Tina Maze
Slovenski moški Lojze Slak
Slovenski športniki Tina Maze
Slovenski glasbeniki Tanja Žagar
Tuja znana osebnost Severina
Slovenski politiki Alenka Bratušek
Slovenski gospodarstveniki Samo Login
Slovenski blogi Mike Stone
Slovenski avto Ford
Slovenske destinacije Kranjska Gora

Dogodki, ki so se najbolj dotaknili Slovencev, so ponovno v znamenju dosežkov slovenskih športnikov. Na prvem mestu najdemo zlati kolajni Tine Maze na OI, ki je v 2013 kraljevala na tej lestvici z velikim kristalnim globusom. Na drugem mestu je nesreča Michaela Schumacherja, na tretjem pa olimpijske igre v Sočiju 2014. Na lestvici najdemo še druge športne dogodke, in sicer uspeh slovenskih hokejistov v Sočiju, smučarske polete v Planici 2014 in mali kristalni globus Petra Prevca. Med političnimi dogodki smo Slovenci največ pozornosti namenili padcu vlade, ki zaseda četrto mesto na lestvici dogodkov, obsodbi Janeza Janše v zadevi Patria in EU volitvam. Tudi Slovence pa je zajela iskalna manija ob izginotju malezijskega letala.

Prvo mesto med najbolj spremljanimi vsebinami na vstopni točki v slovenski splet – najdi.si in njegovimi sklopi Splet, Novice in Slike je v prvem polletju 2014 zasedlo vreme. Na drugem mestu sledi Facebook, na tretjem pa lanskoletni zmagovalec, horoskop. Med najbolj spremljanimi so še lepe misli za rojstni dan, igre, Google, Youtube, Gmail, novice in zastonj filmi.

Slovenska ženska, kraljica naših src, je tudi v prvem polletju 2014 smučarska šampionka Tina Maze. Sledita ji La Toya in Tanja Žagar, ki sta obe pridobili po eno mesto na lestvici najbolj priljubljenih Slovenk. Slovenci smo z zanimanjem spremljali še druge estradnice, in sicer na lestvici še vedno najdemo Ines Juranovič, Rebeko Dremelj, Urško Čepin, Špelo Grošelj, Majo Prašnikar in Nino Osenar. Heleno Blagne pa je na lestvici zamenjala vremenarka Katja Jevšek, ki se je zavihtela na 9. mesto.

Slovenski moški, ki je s prvega mesta lestvice izpodrinil Janeza Janšo, je pokojni glasbenik Lojze Slak. Na drugem mestu mu sledi strastni Primorec Jan Plestenjak, na tretjem pa Janez Janša. Sledita povratnika na lestvici Artur Štern in Brendi, na lestvici pa najdemo še Boruta Pahorja, Petra Prevca, Tomaža Humarja, Roberta Kranjca in Mitjo Kunstelja. Izpadli so Zoran Janković, Denis Avdić, Gianni Rijavec in Goran Dragić.

Po letu 2011, 2012 in 2013 je tudi v prvem polletju 2014 med najbolj spremljanimi slovenskimi športniki naša odlična Tina Maze. Na drugem mestu še vedno najdemo Petro Majdič, na tretjem pa tokrat novinca na lestvici, skakalca Petra Prevca. Novinca na lestvici sta tudi Robert Kranjec na četrtem in Vesna Fabjan na desetem mestu. Med najljubšimi športniki Slovencev pa so še Anže Kopitar, Dejan Zavec, Ana Kobal, Filip Flisar in Goran Dragić.

Med najbolj vročimi slovenskimi glasbeniki je Tanja Žagar izpodrinila Modrijane in prevzela prvo mesto. Na lestvici pa najdemo še simpatične pevke Rebeko Dremelj, Špelo Grošelj, Sašo Lendero, Sanjo Grohar, Heleno Blagne, Natalijo Verboten ter novinki Majo Prašnikar in Majo Malnar. Izpadli pa so Jan Plestenjak, Čuki in Perpetuum Jazzile.

Med tujimi znanimi osebnostmi je prvo mesto ponovno pripadlo Severini, ki na lestvici kraljuje že več kot štiri leta. Na drugo mesto se je uvrstil Michael Schumacher, novinec na lestvici, na tretje pa Michael Jackson. Med najbolj spremljanimi tujimi osebnostmi najdemo prvič Rihanno in Evo Longoria, družbo pa jima delajo še Ceca, Lady Gaga, Kate Middleton, Pamela Anderson in Estella Warren.

Na lestvici slovenskih politikov so prva tri mesta pripadla istim politikom kot v 2013. Na prvem mestu jeAlenka Bratušek, na drugem Janez Janša, na tretjem pa Borut Pahor. Z lestvice sta izpadla Franc Kangler in Uroš Čufer, prvič pa se je na njej pojavil Miro Cerar, in sicer na desetem mestu.

Najbolj spremljan slovenski gospodarstvenik je v prvem polletju 2014 Samo Login, ki se je zavihtel na prvo s tretjega mesta. Sledijo mu Igor Akrapović, Iza Login in Daniela Bervar, ki je Slovence lani najbolj zanimala. Novinca na lestvici pa sta Izidor Krivec in Dušan Šešok.

Blog Irena Sirena je na lestvici slovenskih blogov padel na drugo mesto, prehitel pa ga je blog Mikestone. Na lestvici avtomobilov zaseda prvo mesto Ford, ki je po dveh letih nadomestil Renault. Najbolj med destinacijami pa je Slovence pritegnila Kranjska Gora.

Podroben seznam najbolj spremljanih vsebin si lahko ogledate na spletnem mestu www.najdi.si/lestvice.