Na Siol.net bomo zbirali zgodbe izjemnih žensk, ki so naredile vtis in pustile odtis

Bliža se marec, tisti mesec v letu, ko se morda še bolj in še globlje kot običajno poklonimo ženskam. Mesec, v katerem že dobro stoletje v približno stotih državah širom sveta obeležujemo dan žena: mednarodni praznik žensk, njihove enakopravnosti, dosežkov, poguma, moči in mogočnosti na vseh področjih. Marec pa je hkrati tudi mesec, ko v Sloveniji praznujemo tudi materinski dan, ki je dan prav posebnih žensk.

Mesec, ki je že tradicionalno posvečen ženskam, nam tako s seboj prinaša lepo priložnost, da zaploskamo doseženemu napredku in se spomnimo uspehov žensk, ki so, kljub vsem oviram, neustrašno na plano spustile svoje misli, talente, strasti, znanja in sposobnosti ter se z velikimi črkami zapisale v našo družbo.

Tudi na Siol.net bomo v marcu del svojih aktivnosti posvetili prav njim – Slovenkam, ki so naredile vtis in pustile odtis. Predstavili bomo zgodbe izjemnih Slovenk, ki so s svojimi dosežki − bodisi z vsakdanjimi, morda na prvi vtis nepomembnimi, bodisi z izjemnimi in širših razsežnosti − naredile vtis in pustile odtis v naši družbi. Skupaj se bomo sprehodili po njihovih poteh do uspeha, izvedeli, kako so se spopadale z ovirami, in spoznali, od kod črpajo svoja navdih in motivacijo.

Poleg uredniških vsebin pa bodo svoj prostor dobile tudi zgodbe bralcev o povsem običajnih, a hkrati izjemnih ženskah iz našega vsakdana. Bralcem bomo ponudili priložnost, da z nami delijo svoje predloge navdihujočih žensk iz svojega življenja. Predlagali bodo lahko svojo prijateljico, mamo, sestro, sosedo, sodelavko, znanko ali katerokoli žensko, ki je v njihovem življenju s svojimi osebnostjo in dejanji pustila odtis. Izmed vseh predlogov bralcev bomo izbrali najzanimivejše in najprodornejše ter o njih pripravili zgodbe, izbrali pa bomo tudi zmagovalko, ki bo prejela glavno nagrado.