Na poslovnem asistentu bizi.si objavljeni finančni podatki za leto 2014

Poslovni asistent bizi.si je danes objavil finančne podatke za leto 2014. Uporabnikom so na voljo sveži podatki o čistem poslovnem izidu, višini prihodkov od prodaje, višini kapitala, EBITA in EBITDA ter pregled drugih relevantnih finančnih kazalnikov za več kot 180 tisoč pravnih oseb. Bizi.si ob objavi razkriva tudi nekaj podatkov o stanju slovenskega gospodarstva v letu 2014.

V letu 2014 ustanovljenih 23.470 novih pravnih oseb

Slovensko gospodarstvo dnevno soustvarja več kot 180 tisoč pravnih oseb. V letu 2014 smo Slovenci ustanovili 23.470 novih pravnih oseb. Največ jih je bilo ustanovljenih v Osrednjeslovenski regiji, sledita Podravska in Savinjska regija, najmanj novih pravnih oseb pa smo ustanovili v Notranjsko-kraški regiji. V primerjavi z letom 2013 je bilo v 2014 ustanovljenih 473 oziroma 1,98 % manj pravnih oseb, v letošnjem letu pa za zdaj 9.526 pravnih oseb. V 2014 se je za 476 oziroma 2,67 % povečalo število izbrisanih pravnih oseb. Največ jih je bilo izbrisanih v Osrednjeslovenski, Podravski in Savinjski regiji, najmanj pa v Posavski regiji. V letu 2015 je do danes prenehalo poslovati 6.068 pravnih oseb.

V insolventnih postopkih lani 1.777 pravnih oseb

V 2014 se je občutno, za kar 36,8 %, povečal delež pravnih oseb v insolventnih postopkih, in sicer z 1.299 v 2013 na 1.777 v 2014. V stečajnem postopku je bilo 1.535 pravnih oseb (48,31 % več), v prisilni poravnavi 155 pravnih oseb (61,46 % več), v postopku likvidacije pa 112 pravnih oseb (33,33 % manj). Tudi pri insolventnih postopkih vodita Osrednjeslovenska in Podravska regija. Trenutno ima vsaj en račun blokiranih 8.999 pravnih oseb, vse račune pa ima že več kot 15 dni blokiranih 4.305 pravnih oseb.

Največ prihodkov v dejavnosti cestnega tovornega prometa

Med dejavnostmi, ki so imele najvišje dobičke, so v letu 2014 vodile dejavnosti cestnega tovornega prometa, računalniškega programiranja ter druge inženirske dejavnosti in tehnično svetovanje. Med najuspešnejšimi samostojnimi podjetniki po prihodkih se jih je kar polovica ukvarjala z dejavnostjo cestnega tovornega prometa.

S podatki o poslovanju do bolj premišljenih poslovnih odločitev tudi na poti

Poslovni asistent bizi.si omogoča uporabnikom, da se v kjerkoli in kadarkoli seznanijo s ključnimi poslovnimi in finančnimi podatki, aktualnimi novicami iz poslovnega sveta ter prihajajočimi poslovnimi dogodki. Na bizi.si so jim na voljo koristna orodja za nove poslovne izzive, kot so analiza trga, oblikovanje portfelja potencialnih poslovnih partnerjev in strank, pregled poslovanja na finančni kartici podjetja s ključnimi kazalniki finančnega zdravja in stabilnosti podjetja, prenos bonitetnega poročila, pregled ustanoviteljev, zastopnikov in članov nadzornih svetov pravnih oseb ter podjetij, s katerimi je izbrana oseba povezana. Vsa orodja poslovnega asistenta bizi.si so uporabnikom na voljo prek mobilnih in stacionarnih naprav, preizkusijo pa jih lahko s povsem brezplačnim demo dostopom.

Poslovni asistent bizi.si je najbolj obiskana poslovna spletna stran v Sloveniji. Po prenovi v začetku leta 2015 vsakodnevno pritegne še več predstavnikov poslovne javnosti, ki iščejo koristne finančne, poslovne in kontaktne podatke iz pisarne ali na poti. Bizi.si mesečno obišče 246.246 različnih uporabnikov (vir: MOSS, marec 2014).

###

TSmedia je ena vodilnih medijskih hiš in posrednikov informacij v Sloveniji. Odlikuje jo dolgoletna tradicija na področju upravljanja medijev in informacijskih spletnih mest ter razvoja digitalnih vsebin in storitev.

Upravlja vodilni slovenski digitalni medij Planet Siol.net, vstopno točko v slovenski splet najdi.si, Telefonski imenik Slovenije, poslovnega asistenta bizi.si, kontaktni center 1188 in eno večjih omrežij zunanjih digitalnih zaslonov v regiji. TSmedia ima največji spletni doseg v državi (po meritvah MOSS) in dosega dve tretjini vseh spletnih uporabnikov. Družba TSmedia je v stoodstotni lasti Telekoma Slovenije.

Dodatne informacije: odnosi z javnostmi, TSmedia, d. o. o., Cigaletova ulica 15, 1000 Ljubljana, e-pošta: pr@tsmedia.si.