Letošnji izbor Naj planinska koča nekaj posebnega

Na Siol.net se danes začenja že osma sezona akcije Naj planinska koča, ki jo organiziramo v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije. Še vedno imajo glavno besedo naši bralci, saj prav oni glasujejo in izbirajo najboljšo, pa vendar bo letošnji izbor nekaj posebnega. Tudi vas vabimo, da glasujete in pomagate izbrati letošnji zmagovalki, naj planinsko kočo in naj visokogorsko planinsko kočo.

Katere novosti prinaša letošnji izbor?

Prva novost je nova grafična podoba in do uporabnika prijaznejša zasnova glasovalne aplikacije, s katero smo želeli uporabnikom kar se da olajšati izbor in glasovanje ter ga narediti vizualno privlačnejšega.

Druga in najpomembnejša novost letošnjega izbora je drugačna zasnova glasovanja oziroma ocenjevanja. Uporabnik želeno planinsko kočo ocenjuje na podlagi treh kriterijev, urejenost, gostoljubje in ponudba. Pri vsakem kriteriju je planinski koči mogoče dodeliti od ene do treh točk, posamezna planinska koča lahko torej od enega uporabnika prejme največ devet točk. Točke se med seboj seštevajo in na koncu bosta zmagali planinski koči, ki bosta v skupnem seštevku prejeli najvišje število točk oziroma najvišjo skupno oceno.

In še tretja, prav tako pomembna novost je ta, da lahko en uporabnik za posamezno planinsko kočo glasuje le enkrat med celotnim glasovanjem. Pri tem posamezni uporabnik lahko glasuje za poljubno število planinskih koč.

Letos poudarek na okoljevarstvu in trajnosti

Letos največji poudarek namenjamo okoljevarstvu in trajnosti, zato se bomo še posebej posvečali tematiki trajnostnega in do okolja prijaznega ravnanja ter nagradili tiste planinske koče, ki imajo certifikat Okolju prijazna planinska koča. Ob koncu glasovanja bomo vsem planinskim kočam z veljavnim certifikatom OPPK v letu 2022 prišteli pet odstotkov skupne ocene, ki jo je koča v času akcije Naj planinska koča prejela od glasovalcev.

Vabljeni h glasovanju in spremljanju vsebin v sklopu Naj planinska koča na Siol.net.

 

Za oglaševanje v sklopu akcije Naj planinska koča pošljite povpraševanje na oglasevanje@tsmedia.si.