Junaki 3. nadstropja

Zgodbe in stiske otrok z onkološkimi boleznimi in njihovih družin so številne in težke. O njih večinoma vemo malo, saj se o tem v širši javnosti ne govori dovolj. Tako tudi številne težave, ki pestijo družine, ki se soočajo s to boleznijo, ostajajo nerešene.

Z ganljivimi osebnimi zgodbami želimo širiti zavedanje o rakavih obolenjih pri majhnih oziroma mladoletnih otrocih. Ta obolenja namreč s seboj prenašajo tudi mnoge dodatne stroške, zaradi česar se lahko družine znajdejo tudi v materialni stiski in svojim otrokom ali mladostnikom ne morejo omogočiti vsega, kar bi potrebovali za optimalno in najboljšo možno oskrbo, kar pa si vsak starš srčno najbolj želi.

Na Siol.net smo se tako v dogovoru z društvom Junakov 3. nadstropja dogovorili, da njihove zgodbe predstavimo širši javnosti in s tem prispevamo svoj delež v mozaiku reševanja širše problematike, ki sega od finančnih težav pa vse do zakonodajnih ovir. S pomočjo zgodb Junakov 3. nadstropja želimo predstaviti različne aktivnosti povezane z boleznijo, ki so namenjene tako bolnikom, njihovim staršem kot tudi širši javnosti, predvsem pa širiti zavedanje med ljudmi.

Ganljive zgodbe resničnih junakov lahko spremljate v novem zavihku Junaki 3. nadstropja na Siol.net. Vabljeni k branju.