Izšel je Telefonski imenik Slovenije 2015

Izšel je Telefonski imenik Slovenije 2015, ki v tiskani izdaji, na DVD in na spletu (www.itis.si) ponuja najbolj točne podatke o skoraj 900.000 slovenskih telefonskih naročnikih.

Telefonski imenik Slovenije (TIS) je edini uradni in univerzalni telefonski imenik v Republiki Sloveniji, ki zagotavlja najpopolnejše podatke o telefonskih številkah, naslovih in drugih kontaktnih podatkih slovenskih fizičnih oseb. Na najobsežnejših rumenih straneh v Sloveniji pa najdete najtočnejše kontaktne podatke in podatke o dejavnostih slovenskih pravnih oseb. Telefonski imenik Slovenije 2015 je od danes na voljo v treh knjigah z belimi in rumenimi stranmi, ki so ločene glede na področno kodo (01/07, 02/03, 04/05), na DVD z interaktivnim zemljevidom, dodatnimi možnostmi iskanja in še več podatkih o podjetjih ter tudi na spletu na www.itis.si.

Izvajanje imeniških storitev še naprej v domeni družbe TSmedia
Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije je družbo TSmedia v javnem razpisu ponovno določila za izvajalca univerzalne storitve zagotavljanja in dostopa do univerzalnega imenika in univerzalne službe za dajanje informacij o naročnikih. Družba TSmedia bo imeniške storitve izvajala še nadaljnjih pet let, od decembra 2014 do decembra 2019.

TIS v tiskani izdaji
Telefonski imenik Slovenije 2015 v tiskani izdaji je na voljo v vseh dvajsetih Telekomovih centrih in v izbranih večjih prodajalnah Mercator po Sloveniji. Knjiga TIS je na voljo v skupno 90.000 izvodih in je povsem brezplačna.

TIS na DVD
Telefonski imenik Slovenije 2015 na DVD poleg najtočnejših in najpopolnejših kontaktnih podatkov naročnikov zagotavlja preprosto in hitro iskanje kontaktnih podatkov telefonskih naročnikov vseh slovenskih operaterjev po vrsti kriterijev in interaktivni zemljevid Slovenije z ortofoto posnetki za vso državo ter dodatne podatke o podjetjih (odpiralni časi, informacije o izdelkih in storitvah …). Uporabnikom ponuja tudi možnost preproste preverbe prepovedi klicev posameznega naročnika v komercialne in/ali raziskovalne namene.

Telefonski imenik Slovenije 2015 na DVD ponuja tudi številna uporabna orodja za poslovneže, saj omogoča načrtovanje poti in obračun stroškov v potnem nalogu, dostop do dnevno svežih podatkov za več kot 180.000 slovenskih pravnih oseb prek poslovnega asistenta bizi.si ter iskanje novih poslovnih partnerjev in uvoz podatkov v osebni imenik, Outlook ali Excel.

TIS na DVD izide dvakrat letno in je na voljo v 5.500 izvodih. Naročilo je mogoče na www.itis.si ali prek brezplačne telefonske številke 080 30 00, na voljo pa je tudi v poslovalnicah Pošte Slovenije. Cena posameznega izvoda znaša 16,15 EUR (z DDV).

TIS na spletu
Spletna različica TIS je dostopna na www.itis.si, uporabniku pa ponuja hitro in preprosto iskanje po nazivu, telefonski številki, naslovu ali dejavnosti, interaktivni zemljevid Slovenije in obogatene rezultate s podatki s poslovnega asistenta bizi.si in zemljevida najdi.si. Na spletu so uporabnikom na voljo tudi edine prave rumene strani v Sloveniji s podatki o več kot 180.000 pravnih osebah ter dodatna orodja prek registracije v storitev Moj iTIS. Spletno mesto www.itis.si je osmo najbolj obiskano spletno mesto v Sloveniji, z več kot 310.000 različnimi obiskovalci na mesec (vir: MOSS, oktober 2014).