Glasovanje za naj planinsko kočo in naj visokogorsko kočo 2019

Začela se je peta sezona akcije Naj planinska koča, ki jo na Siol.net organiziramo v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije. Bralci lahko izbirajo med 157 kočami, 29 visokogorskimi planinskimi postojankami in 128 planinskimi kočami.

Slovenci smo narod pohodnikov. Številni vrhovi in gore ponujajo možnost gibanja tako mladim in starim, izkušenim alpinistom kot rekreativcem in ljubiteljem narave. V okviru projekta bomo na Siol.net glavno besedo dali bralcem, s pomočjo katerih bomo izbirali naj planinsko kočo in naj visokogorsko kočo.

Siol.net v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije letos že peto leto zapored organizira izbor Naj planinska koča Slovenije. V izboru za naj planinsko kočo sodeluje 157 koč, od tega jih je 29 visokogorskih in 128 planinskih. Projekt je namenjen vsem ljubiteljem pohodništva, planinarjenja, rekreacije in vsem, ki skrbijo za zdrav duh v zdravem telesu.

Prvi krog glasovanja traja od 17. junija 2019 do 10. avgusta 2019. V drugi krog glasovanja, ki bo med 11. avgustom 2019 in 11. septembrom 2019, bo uvrščenih 10 finalistk iz prvega kroga, ki bodo prejele največ glasov: pet koč iz kategorije naj planinska koča in pet koč iz kategorije naj visokogorska planinska koča. Zmagali bosta koči, ki bosta v svoji kategoriji dobili največ glasov. Samo lani je bilo v sklopu tekmovanja oddanih več kot 45 tisoč glasov.

Med izborom bodo ob sredah tedenska žrebanja, v katerih bomo nagrajencem podelili praktične planinske nagrade, ob izteku izbora pa bomo izžrebali srečneža, ki bo osvojil glavno nagrado, turo z gorskim vodnikom na Triglav oziroma drug vrh po lastni izbiri.

Letošnje leto bomo prvič bralcem posebej predstavili tudi vse koče, ki jih lahko označimo za družinam prijazne koče. Tako bodo tudi mladi starši lahko brali o lokacijah, ki jih lahko obiščejo z mlajšimi otroki, in tako zbirali ideje za družinske izlete. Vse vsebine s predlogi izletov za družine z majhnimi otroki bomo objavili v posebnem zavihku na Siol.net.

###

Dodatne informacije: odnosi z javnostmi, TSmedia, d. o. o., Stegne 19, 1000 Ljubljana, e-pošta: pr@tsmedia.si.