Bizi razkriva financiranje podjetij iz proračuna

Ljubljana, 16. junija 2023 – Poslovni asistent Bizi od zdaj ponuja prikaz podatkov, koliko denarja so iz državne blagajne dobila slovenska podjetja in druge organizacije. Podatki prikazujejo transakcije javnih institucij in družb v lasti države ter občin, ki se nanašajo na blago in storitve, plače, socialne prejemke, pokojnine, subvencije, štipendije in druge prejemke. Financiranje iz proračuna je na voljo na posamezni kartici podjetja, pod sklopom Aktualne objave. Vir podatkov je aplikacija Erar.

Vir podatkov je aplikacija Komisije za preprečevanje korupcije

Vir podatkov je aplikacija Komisije za preprečevanje korupcije, Erar, podatki pa so dostopni registriranim uporabnikom na Bizija. Podatki o financiranju iz proračuna, ki prikazujejo porabo javnega denarja v Republiki Sloveniji, so na voljo za vse slovenske javne institucije, podjetja v lasti države in občin ter druge javne organizacije, kot so društva, fundacije, skladi, ustanove, zasebni zavodi in gospodarska interesna združenja.

Na karticah podjetij je na voljo prikaz pridobivanja sredstev v zadnjih šestih mesecih, zraven je grafični prikaz skupnih prejemkov iz proračuna v zadnjih petih letih. Nato sledi podroben grafični prikaz vseh prejetih sredstev za posamezno leto ali posamezen mesec. Uporabnik lahko sam izbere želeno obdobje (mesec in leto). V naprednem iskalniku lahko uporabniki iščejo podjetja tudi po kriteriju »Prejemnik sredstev iz proračuna«, z izbiro kriterija lahko uporabnik dodatno omeji nabor podjetij.

Bizi je najbolj obiskana poslovna spletna stran v Sloveniji

Bizi je po raziskavi za merjenje obiskanosti spletnih strani MOSS najbolj obiskana poslovna spletna stran v Sloveniji. Iz leta v leto pritegne več predstavnikov poslovne javnosti, ki iščejo koristne finančne, poslovne in kontaktne podatke iz pisarne ali na poti. Bizi je po raziskavi MOSS maja 2023 obiskalo več kot 289 tisoč različnih uporabnikov.

Poslovni asistent Bizi ponuja poslovne in finančne podatke o več kot 238 tisoč slovenskih podjetjih. Na Biziju so uporabnikom na voljo kontaktni podatki, predstavitev podjetja, ključne osebe, podatki o ustanoviteljih in njihovih deležih, zgodovina vodilnih v podjetju in finančni podatki, kot so bilanca stanja, izkaz poslovnega izida, poslovni kazalniki, letna poročila in bonitetna ocena. Poleg kontaktnih in finančnih podatkov Bizi uporabnikom ponuja tudi številna orodja, kot so napredno iskanje, analiza trga, oblikovanje portfelja, primerjava podjetij, prenos bonitetnega poročila ter nastavitev Bizi obveščevalca

Brezplačen dostop za novinarje

Predstavnikom slovenskih medijev omogočamo brezplačen poln dostop do Bizija, in sicer do 30. 6. 2023. Preizkusite ga lahko tukaj.

Za več informacij smo na voljo na: pr@tsmedia.si.