6. sezona akcije Naj planinska koča z rekordnim obiskom

Na Siol.net smo zaključili že šesto sezono akcije Naj planinska koča, ki jo organiziramo v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije. Glasovanje je med ljubitelji planinarjenja in pohodništva znova doživelo pozitiven odziv, saj so tudi letos svojim najljubšim planinskim kočam namenili veliko število glasov. V letošnji akciji, ki je trajala od 1. junija do 3. septembra 2020, smo zabeležili več kot milijon 300 tisoč ogledov strani, kar je 32% več kot lani. Sklop je obiskalo 48% obiskovalcev več kot lani, ki so skupaj oddali več kot 67.500 glasov.

Bralci Siol.net in ljubitelji gora so med 156 kočami, 28 visokogorskimi planinskimi postojankami in 128 planinskimi kočami izbrali najboljši. Zmago v 6. sezoni akcije sta slavila Mihov dom na Vršiču (1.085 m) v kategoriji Naj planinska koča in Koča na Kriški gori (1.471 m) v kategoriji Naj visokogorska planinska koča 2020.

Letošnja novost akcije Naj planinska koča 2020 je bil planinski priročnik z naslovom Rad imam gore, ki smo ga pripravili v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije. Na način, prijazen do uporabnika, smo v digitalnem priročniku predstavili zanimiva planinska dejstva, 10 praktičnih napotkov za izlet v gore, planinski bonton in planinsko abecedo.